>l’art dels caps de setmana llargs

31 May, 2006

>aquest cap de setmana hem tingut el Long Weekend a la Tate Modern, pq aqui dilluns era festa!! no se pq pero jo content igualment!! un festival molt especial de 4 dies de durada on s’han pogut veure gran varietat d’artistes i obres d’art modernes. els 4 dies tenien els seguents titols:
-Futurist Friday
-Surrealist Saturday
-Abstract Sunday
-Minimalist Monday
…per flipar…ke frikis!!


jo vaig ser-hi divendres i dilluns pels concerts multimedia que es van realitzar. divendres vaig assistir a la pinicula Berlin Symphony of a Great City amb BSO de DJ Spooky, una copia del pioner Jeff Mills i la seva BSO de Metropolis. la pelicula forsa be, un dia a la vida del berlin dels anys 20, desde que la ciutat es lleva fins la nit i la ballaruca. un film mot macu de veure i interesant veure una gran ciutat europea als anys 20. l’autor d’aquesta pelicula es Walther Ruttmann (1887–1941) per qui necessiti mes informacio 😉 l’spooky s’ho va currar i no va estar gens malament tot i ke m’esperava algu mes canyeru.
dissabte tambe vaig fer una passada per la tenda del museu i em vaig kedar a veure els capgrossos de’n Miro una estona. es tracta dels capgrossos que va dissenyar en Joan Miro pel 1978 per La Claca. alli mi vaig trovar els ninots i un grup timbaler amb els seus grallers. els vaig sentir de junt i vaig flipar al venir-me tants records de casa. la gralla, akell instrument tant caracteristic. era mes un espectacle dedicat a nens i no veas lo be que s’ho passaven, apart dels ploramiques amb por dels ninots estrambotics i es ke era el dia surrealista.


dilluns sans tornemhi a la tate que hi falta gent! aquest cop un altre concert, pero friki friki!! pero va ser el ke mes em va agradar i sorpendre. es tractava de Robert Henke aka Monolake, alva noto (Carsten Nicolai) i Ryoji Ikeda…dos alemans i un japones, a kin mes friki?? l’henke va sorpendre amb una session multimedia projectada a la pantalla usant un software anomenat Atlantic Waves. software per fer musica a base de samples i steps, com el fruity loops pero molt mes facil i minimal, per anar amb concordancia al dia. vamos kel tiu va fotre una canya techno espectacular mentres veies al tiu moure el mouse amunt i aball mostrante el que feia sonar i com. molt bo el tiu i molt bo el software! i es que aquest es amic del mr.Ableton Live! despres de l’henke vam tenir al noto…ultra-minimalisme, aixi es com el definia el pamfletu i no hi ha per mes…com dic jo, frequencies, millor dir frequencia! ens va deleitar amb una frequencia per torn amb unes visuals aconseguides a traves d’un efecte que genera una antiga impressora xerox…a ke flipeu?? pos jo mes!! pero tranquis que d’aqui ben poc el teniu per barcelona tambe, questa de gira!! no apart de conyes va estar forsa be, una mica massa minimal i una mica massa de distorsio pero per tot l’altre guai. l’ultim d’aquests va ser l’Ikeda el qual ens va deleitar amb unes visuals geometriques tridimensionals creades a partir d’uns sons que no se d’on sortien. una canya el payu!! techno japo…techno aixi com rarot vamos, pels qui esteu acostumants als standards musicals claru! va tenir un moment brillant el payu, es com si apretes tots els samples durs que tenia en stock, la penya va flipar amb el merder que va crear i jo no veas quines risas!
vamos un finde al completo i ja en tenia ganes jo!
salut i besitus!
musica: fanfare ciocarlia

    Tags:

    Leave a Comment