>art digital i tal

30 March, 2006

>bones!! despres de tant temps, al final m’han vingut ganes d’escriure una miquetona. m’he tirat al rotlle tot aquest temps online…es luki.
aquesta nit he estat a un concert de musica experimental al museu de ciencia moderna pel festival takeaway que s’esta celebrant aquests dies. el grup era The Breadboard Band; grup de 4 japonesos amants de la musica i l’electronica en el seu estat mes pur. han realitzat la seva performance amb instruments tant variats com: protoboards, ipod, baix de gomes elastiques, cintes magnetiques, capsals magnetics, …i un no parar de cables electrics per on feien passar uns sons molt curiosos…pel tipus d’instruments que usaven clar! la putada ha estat el volum de la musica que era molt baix, apart del grup de tedescos sorollosos que corria per alli. un altre de les peculiaritats d’aquest grup es que per ells les distancies son curtes; 2 tocaven a l’auditori i altres dos es trobaven a japo conectats via webcam, i aixi han fet el concert.

el recinte no sol conte lloc per concerts, tambe te una zona d’exposicio on s’hi trobaven algunes obres d’art digital on el seu creador molt atentament t’explicava el seu projecte mentres
l’interactuacio era casi obligada. he vist algunes coses molt interesants, pero millor us passu les seves webs i si teniu temps i ganes us ho mireu:

el primer projecte, per mi, ha estat el mes interessant. es tractava d’una pantalla on s’hi projectaven imatges que anava recollint una camara situada en un forat al centre de la pantalla. aquestes imatges eren passades en diferents velocitats i capes alternativament. aixi que
m’he vist passar dabant unes tres vegades en diferents moments sobre d’altra gent que havia passat abans o despres de mi. un projecte la mar de curios i divertit tambe. tambe remarcare un altre projecte d’un noi que mitjansant una camara, captava imatges de diferents colors els quals passan per uns filtres generaven musica en concordancia al color, velocitat de canvi i altres parametres.
els projectes estaven fets per estudiants d’una escola d’art digital i realitzats amb un software “llicensiat” anomenat max/msp, pero un que es llest s’ha informat i he aconseguit la versio semblant en opensource: puredata
aqui teniu les fotos de la performance de The Breadboard Band.
i be! aixo ha estat tot. salut!

musica: autechre

  Tags:

  1 Comment

  1. Oriol says:

   >joder quina enveja, havia de ser ben parit de collons…

  Leave a Comment